Så städar du hemmet fritt från damm, kvalster och allergener i hemmet

damma och städabort kvalster och allergener i hemmet

Många klagar på att hemstädning får dem att känna sig sjuka, men nio av tio gånger är det bara ett sätt för dem att säga att de hellre går och fiskar. För i rättvisans namn så kan faktisk ett dammigt hem bidra till att du och din familj blir sjuka på riktigt. Många har åtminstone en mild allergi mot damm och de partiklar däri som betyder att hålla ditt hem i ordning, och rent utan damm, kan vara en viktig aspekt när det handlar om att hålla din familj i god hälsa.

Kan städning av hemmet förhindra att du blir sjuk?

Damm är inte den enda hälsofaran som gömmer sig i hemmen. Regelbunden städning håller även mögelbeläggningar i skick. Svartmögel kan vara giftigt och orsaka grava hälsoproblem. Det effektivaste sättet att hålla mögel borta från hemmet är att se till att fukt inte ackumulerar. Detta betyder att man måste hitta och laga alla eventuella läckor. Om du stöter på mögel då du rengör väggarna se till att du tar bort det på en gång. Ett av de bästa medlen för mögel är vatten blandat med ungefär 5 % blekmedel. Se till att du använder rätt skyddsutrustning såsom ansiktsmask för att skydda dig mot både mögelsporer och ångorna från blekmedlet. Det är alltid bäst att utföra all städning med blekmedel i ett välventilerat rum.

Det är väldigt lite du kan göra för att hålla dammet helt bort från ditt hem. Det enda städtips som funkar är uppmärksamhet. Damm bildas av pollen, mjäll från husdjur, kvalster och skinn från insekter. Dessa bidrar alla till allergener i luften. På varje öppen yta av ditt hem kan du vara säker på att damm ackumulerar. Det är en god idé att stänga igen hemmet så gott det går på våren när luften ofta har en hög nivå av pollen. Se till att du dammar ofta och tvättar alla sängkläder minst en gång i veckan.

Regelbunden dammsugning är ett bra sätt att se till att damm och smuts inte byggs upp och triggar allergier. Skaffa en dammsugare som har ett HEPA-filter för bästa resultat. Sluta inte dammsuga så fort du är klar med heltäckningsmattorna utan ta fram alla tillbehör till dammsugaren och använd dem på möbelstoppningen i hemmet där damm lätt byggs upp och glöms bort.

Om du tycker att det är svårt att hinna med en regelbunden städning hemma kan det kanske vara fördelaktigt för dig att anlita en städfirma att göra jobbet åt dig. Du kan oftast anlita en städfirma i Trelleborg att städa en gång i veckan för mycket mindre pengar än du tror. Städningen hemma blir utförd och du kan slappna av samt njuta av ditt dammfria hem.